Pulled pork i ovn

Jeg har slet ikke været i tvivl om, hvilken opskrift fra Annes Hyggested, der skal være den første herinde.  I er nemlig rigtig mange som har prøvet den, og jeg kan godt forstå jer! Det er også en af mine personlige favoritter. I er helt sikkert et par stykker, som allerede har gættet det, men selvfølgelig skal det være Pulled Pork.

Nu hvor sommeren er godt i gang, indbyder det til hyggelige grill aftener med gode venner, kolde øl og så en ordenlig portion pulled pork burger, med alt hvad der hører til - dét kan kun blive en dejlig aften.

Selvom opskriften står til at tage 2 dage, så frygt ej. Der er rigtig meget hvile- og trækketid for kødet. Faktisk er der utrolig lidt arbejde i det du skal lave ved den her opskrift. Så jeg synes det bare er med at kaste ud i det, du vil så absolut ikke fortryde det.

Som jeg har skrevet på den tidligere opskrift, så har jeg fundet inspiration fra RigeligSmør og Gastromand, men da jeg ikke er ret god til at følge opskrifter, så har jeg lavet lidt om på, som jeg nu lavede det.

 

 

 

Overordnede ingredienser

1 nakkesteg (min var ca 2 kg)
2 L vand
130 g salt
3 laurbærblade

Ingredienser til Rub

50 g brun farin
50 g paprika
2 spsk. friskkværnet peber
2 spsk. havsalt i flager
2 tsk. løgpulver
2 tsk røget paprika

Ingredienser til vinegarsauce

1 dl æblecidereddike
1 dl ufiltreret æblemost
0,25 dl ketchup
25 g brun farin
Ca. 2 tsk. havsalt
Ca. 1 tsk. friskkværnet peber

Dag 1

Start tidligt - gerne om morgen.
På dag 1. skal nakkestegen lægges i saltlage. Dette er med til at salte kødet, så når din pulled pork er færdig tilberedt, så er kødet ikke alt for fersk. Derud over så har saltlagen også en lille effekt i hvor mørt kødet bliver.
Kom 2 L vand i en gryde sammen med 130 g salt og dine laurbærblade. Giv vandet et lille opkog til saltet er opløst. Lad vandet køle helt af!
Imens vandet køler ned, så kan du pudse din nakkefilet. Skær det mest synlige fedt + sener af, så du får en pæn steg.
Når vandet er afkølet kommes stegen ned i vandet. Læg en tallerken oven på stegen for at holde den nede i vandet. Stil gryden i køleskabet i 8-10 timer.

Efter de 8-10 timers trækken i saltlage, så skal stegen gnides ind i rubben.
Alle ingredienserne til rubben blander du godt sammen i en skål.
Tag stegen op af saltlagen og dyp den helt tør for vand!
Når stegen er tør, så er det lettest og gøre husholdningsfilm klar på køkkenbordet.
Når stegen skal gnides ind, så er det smartest at bruge et par engangshandsker, da paprikaen farver meget! Kom alt det rub på som overhovedet muligt, ind i alle kroge og revner. Herefter pakkes stegen godt ind i husholdningsfilm. Heller lidt ekstra film end for lidt.
Kom stegen på køl aften + natten over.

Dag 2

Dag 2 er tilberedningsdagen + spisning. Og nu sker det sjove.
Start med at stå tidligt op. Du skal beregne ca 12-14 timer fra start til slut i ovnen. Min steg var færdig efter 12 timer, men dette er forskelligt fra ovn-ovn og fra kødets fibre.
Min steg kom ind kl 5.30.

Du skal stille stegen ind i en KOLD ovn og stil grader på 110 grader (IKKE varmluft - brug almindelig. Hvis du kun har varmluft vil jeg anbefale 100-105 grader)
Nu kan du roligt gå i seng igen, for nu skal stegen hygge sig i ovnen i +12 timer. Hvis du er nysgerrig, så kan du måle temperaturen engang i mellem.

Når kernetemperaturen er på 94-96 grader, så er stegen færdig.Træk kødet fra hinanden med 2 gafler i det fad du vil servere kødet i. Bland kødet godt rundt, så den hårde skorpe med rubben kommer rundt i hele fadet.
Hæld nu ca. halvdelen af vinegarsaucen over kødet (gem resten og server det sammen med kødet, så kan de spisende selv komme mere på, hvis det lyster). 

 

Lun et par gode burgerboller, kom den her lækre coleslaw i og evt en god barbequesovs, for så at toppe den med en god portion pulled pork. Så får du en burger, der er hel perfekt til en hyggelig aften med gode venner.

 1 thought on “Pulled pork i ovn”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *