Italienske kødboller

Er I klar til endnu en klassiker?
Den her er en af mine egne personlige favoritter, og jeg ved, at flere af mine veninder elsker, når den her er på menuen hos mig eller hos dem selv.
Det er nemlig Italienske kødboller. Masser af smag og en rigtig comfort ret. Den er lækker både om sommeren og om vinteren.

 

 

Italienske kødboller med tomatsovs

Tomatsovs

2 dåser hakkede tomater
200 g løg - ca 2 små løg
100 g soltørret tomater i olie
2 fed hvidløg - hakket
1 lille håndfuld frisk basilikum
salt & peber
1 tsk chilipulver
ca 2 dl madlavningsfløde
olivenolie

Svits løg, hvidløg og chilipulver i lidt olivenolie. Tilsæt hakkede soltørrede tomater, hakkede tomater og basilikum. Lad dette simre under låg omkring 20 min.
Herefter blendes tomatsovsen. Tilsæt madlavningsfløden og tilsæt salt & peber. Det kan godt være, at du skal tilsætte lidt vand til sovsen, hvis den er for tyk. Lad det komme op og simre igen.
Tilføj de stegte kødboller og lad dem simre med i ca 15-20 min under låg. Rør engang i mellem, så sovsen ikke sætter sig fast på bunden.

 

Kødboller ca 20 stk.

500 g okse fars
100 g raps, brødkrummer, havregryn ect
1-2 æg
2-3 fed hvidløg - hakket
2-4 spsk hakket persille
2 spsk hakket basilikum
salt & peber

Bland alle ingredienserne godt sammen, mærk efter hvor våd/fast farsen er, det afgøre hvorvidt du skal have 2 æg i. Den skal være ligesom frikadellefars. Lad gerne farsen hvile 30 min i køleskab. Form herefter kødbollerne. Jeg bruger en spsk til at forme med, på den måde bliver de alle lige store og får samme tilberedningstid.
Steg kødbollerne ved høj varme, så de danner en skorpe på hver side. Kødbollerne skal ikke steges færdige, men til de har den sprødt skorpe.
Tag dem af panden og kom dem i tomatsovsen, hvor de skal koge færdig i ca 15-20 min.

 

Jeg serverer gerne lidt frisk pasta og en grøn salat til.
Jeg håber, I er lige så vilde med opskriften, som jeg er. Den er i hvert fald en af Michaels og min egen favoritter.

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *