Koldhævet ølandshvede boller

 

Jeg er så heldig, at jeg kun arbejder hver 4. weekend på mit arbejde. Derfor har vi ofte tid til at hygge lidt ekstra i mine friweekender, og en weekend starter altså perfekt med nybagte boller! De her er både nemme og lave, samt smager de rigtig dejlig. Både til morgenbordet, til en rejemad til frokost eller til en kop kaffe om eftermiddagen. 

Jeg vil faktisk påstå, at de er så nemme at lave, at selv Michael kan lave dem. (Undskyld skat, men vi ved begge, at du ikke altid har succes i køkkenet. Men du sød!)

Det nemme ved de her boller er, at de skal stå og hygge sig i køleskabet natten over, så de kræver ikke meget arbejde. Jeg bruger en køkkenmaskine til dem, da de gerne skal æltes i ca. 10-15 min, inden de skal på køl. Jeg har endnu ikke prøvet at lave dem, hvor jeg kun folder/røre dejen til melet lige akkurat er absorberet af vandet - det må jeg prøve næste gang. For så er de jo endnu lettere og lave.

 

 

 

Koldthævet Ølandshvedeboller

ca 12 stk

 

ca 850 g Ølandshvedemel. Jeg bruger den fra Aurion 

10 g gær

10 g flagesalt

6dl vand, koldt

 

Opløs gæren i det kolde vand. Tilsæt flagesalt. 

Kom det i en røreskål til røremaskine og tilsæt ølandshvedemelet lidt af gangen. Når jeg skriver ca 850 g, så er det fordi, at det er forskelligt fra mel til mel, hvor meget det suger vandet til sig. Dejen må ikke være fast, den skal være lind. Så prøve dig lidt frem med, hvor meget mel du har behov for. 

Rør nu dejen i 10-15 min på røremaskine, gerne 15 min. Dæk herefter skålen til med film og stil dejen på køl natten over i køleskabet. ((12timer +)Dejen kan godt tåle at stå i længere tid)

Kom dejen ud på et meldrysset bord. Skær 12 boller af dejen. Undlad og forme dem, de skal helst ikke bearbejdes på det her stadie. 

Lad dem hæve mens din ovn bliver varm. Har du en turbo ovn til at blive varm, så lad dem stå og hæve i 30 min. 

Bag dem ved 210grader (ikke varmluft) i ca 15-18 min. De skal være gyldne og når du banker let på underfladen, skal de lyde hule. 

Lad dem køle lidt af på en rist, inden de skal nydes. Evt med smør, en god ost og en kop kaffe. Se det lyder som en perfekt start på morgenen i mine øre. 

 

 

Jeg glæder mig allerede til næste friweekend - tror simpelthen vi bliver nødt til at lave dem her igen. Jeg tror i hvert fald ikke at Michael modsiger det forslag.

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *