Rabarbertrifili

Rabarber. For mig er rabarber lig med forår og sommer. Og jeg forbinder altid rabarber med afslapning i mine forældres skovhus. Det er nemlig der, hvor jeg plukker rabarber. Sidst jeg var nede og plukke rabarber var, hvor Michael og jeg tog en weekend væk fra Aalborg, for at slappe fuldstændig af. I skovhuset er der nemlig ingen internet, ingen tv signal og dårlig mobil signal, så der er ro. Hvilket giver anledning til afslapning, brætspil og hygge indenfor med pejsen tændt.  

Rabarberne er perfekte med jordbær og det er virkelig en populær sommerkombination. Men jeg må indrømme, at en rabarberkompot fyldt med vanilje er næste en endnu bedre kombination. Du kan bruge rabarberkompotten til både kager, men også som tilbehør til din morgenmad eller fx en helstegt kylling. Rabarber er ikke kun gode i det søde køkken. 

Men nu til en af mine yndlings opskrifter med rabarber. 

 

 

 

 

Rabarbertrifli

4 pers
Du skal bruge:

1 portion rabarberkompot
1 portion vaniljecreme
 2,5 dl fløde, pisket til flødeskum.
½ pose marcipan makroner eller endnu bedre, brug hjemmelavet.

Rabarberkompot

500 g skyllet, friske rabarber
400 g sukker
1 stang vanilje

Skær rabarberne i 1-2 cm lange stykker. Kom dem i en tykbundet gryde sammen med sukker + den flækkede vaniljestang, hvor kornene er skrabet ud. Kom gerne den tomme vaniljestang med.
Bring det op og koge. Rør ofte i det, så sukkeret ikke brænder på. Jeg bruger ikke vand i min kompot, da jeg gerne vil have den tyk uden at anvende stivelse til dette.
Dog vær forsigtig, da sukkeret kan brænde på.
Når sukkeret er smeltet og rabarberne har afgivet lidt væske, lad da kompotten simre i 10-15 min. Den er færdig, når rabarberne er begyndt at falde lidt fra hinanden. Du kan godt tage den af varmen før, hvis du gerne vil bevare rabarberne hele. Jeg kan bedst lide, når de er halvt udkogt og halv hele, sådan en god mellemvej.
Sæt kompotten på køl og lad den køle helt af.

 

Vaniljecreme

3,5 dl sødmælk + 0,5 dl
1 dl fløde
70 g sukker
30 g majsstivelse
1 vanillestang
4 æggeblommer, evt pasteuriseret

 

Kom 3,5 dl mælk, fløde og vaniljekorn & stang i en gryde og bring dette i kog. Kom sukker, majsstivelse, æggeblommer og den resterende 0,5 dl mælk i en skål og pisk dette sammen. Tag den tomme vaniljestang op af den varme mælk.
Hæld under piskning halvdelen af den varme mælk over i æggemassen. Her skal piskes godt! Ellers så koagulerer æggeblommerne og danner scramble eggs i cremen.
Sæt den resterende mælk over på det varme blus igen. Nu skal der piskes i den resterende mælk, men du hælder ægge+mælke massen over i gryden med mælk.
Bring gryden i kog under kraftig omrøring, til at cremen begynder at tykne. Dette tager et par minutter.
Når cremen er blevet tyk, tages gryden af varmen og cremen hældes over i en skål. Der lægges film over, som rører overfladen, så der ikke dannes kondens. Sæt cremen på køl.

 

Når både kompotten og vaniljecremen er kølet helt af, er du klar til at samle triflien.

 

Pis 2,5 dl fløde til flødeskum.
Knus ½ pose marcipanmakroner, så de stadig er i lidt grove stykker.
Find 4 skåle eller glas frem til anretning.

Og så skal der lagvis:
Rabarberkompot
Vaniljecreme
Makroner
Rabarberkompot
Vanijlecreme
Flødeskum
Makroner

Du kan sagtens lave kompotten og cremen dagen før, du skal anvende desserten, så du har mere tid til dine gæster og/eller hovedretten. Jeg vil dog anbefale, at du først samler desserten lige inden eller maks 30 min før I skal spise den. Ellers bliver makronerne bløde og flødeskummen kan falde sammen. Men det tager ingen tid at samle den, når først kompotten og cremen er afkølet. 

Jeg glæder mig allerede til, vi skal have den her dessert næste gang - så god er den! 

Jeg håber, at den her kan blive en af dine egne rabarber favoritter. 

 

 

 

 

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *