Cheesecake med citron, vanilje og friske bær

For lidt tid siden havde vi besøg af Michaels gode kammerat og hans kæreste. Vi skulle have en aften med lækker mad, spil og hygge. Og til sådan en aften høre der sig noget lækkert til dessert til. Eller også er det fordi, at så har jeg en god grund til at fordybe mig i det søde køkken.
Valget blev en cheesecake, fyldt med citron og vanilje. Toppet med friske bær. Den faldt i rigtig god jord.
Jeg elsker en god cheesecake, og hvis den er godt frisk, og ikke for sød/kvalmende, så er Michael også meget tilfreds. Jeg har nemlig fundet mig en mand, som ikke er alt for glad for desserter og søde sager! Total modsætning af mig.
Jeg har lavet den dejlig syrlig, så fedmen fra fløden ikke bliver for voldsom.

 

 

Cheesecake med vanilje, citron og friske bær.

ca 8-10 portioner

 

Bund

200 g digestive kiks

100 g smeltet smør 

 

Blend digestive kiksene eller bank dem i stykker. Der må gerne være lidt små grove stykker i, det gør ikke noget. 

Vend det smeltet smør i det, til at kiksene har absorberet smørret.

Kom en springform, uden bund, på det fad du gerne vil servere cheesecaken på. Jeg anvender en springform med 20-22 cm i diameter. Kom kageplast rundt omkring inderside af springformen. 

Pres kiksemassen godt ned i springformen, pres hårdt, så kiksebunden holder formen og ikke begynder at smuldre, når formen kommer af. 

Stil kiksebunden på køl, i køleskab eller fryser. 

 

Ostecreme

400 g flødeost

4 blade husblas

saft fra 1 citron + skal

vaniljekorn fra 1 vaniljestang

100 g flormelis

2,5 dl fløde

 

Start med at udbløde husblassen i koldt vand i 10 min. 

Pisk herefter flødeost, vaniljekorn, flormelis, citron saft+skal sammen. Konsistensen skal være lind og uden klumper.

Smelt husblassen over svag varme eller i vandbad. 

Pisk fløden til bløde toppe, ikke for hårdt. Så er der risiko for at flødeskummen vil skille. 

Tag 1/3 af piskefløden fra i en lille skål. Kom husblassen heri, mens du vender det rundt. Sørg for at husblassen er vendt helt ind i flødeskummet. 

Vend herefter den restende 2/3 flødeskum sammen med ostecremen. Du skal vende blidt, så du ikke slår luften ud af flødeskummet. 

Vend til sidst husblas-flødeskummet i massen. 

Smag til. Synes du den skal have mere citron, kan du nå at tilsætte det nu. 

Kom herefter ostemassen oven på kiksebunden. Stil kagen på køl i køleskab indtil ostemassen er stivnet. Jeg plejer gerne at lave min cheesecake om formiddagen, hvis den skal spises til aften. Du kan også lave den dagen før, det gør ingen skade til for denne kage. Hvis du laver kagen om eftermiddagen, vil jeg give et gæt på, at den skal stå på køl i 3-4 timer, før den har sat sig. 

Pyt kagen med forskellige bær, spiselige blomster, små marengstoppe, krystaliseret chokolade ect. Det er kun fantasien der sætter en stopper.

 

Hvis du ikke har prøvet cheesecake før, eller hvis du har lidt svært ved tanken omkring, at kagen består meget af ost. Så synes jeg, at den her cheesecake er en god 1.gangs cheesecake. Den er mild, syrlig og sød på en gang, og den har en let fedme fra flødeosten og piskefløden. Michael kan ikke lide piskefløde, og han kan godt lide kagen. Så bare rolig, den er ikke meget flødeagtig. 

Kast dig ud i det! Du vil ikke fortryde det. 

 2 thoughts on “Cheesecake med citron, vanilje og friske bær”

  • A impotência sexual, também conhecida como disfunção erétil, é a incapacidade e dificuldade em ter ou em manter uma ereção do pênis que permita ter um contato intimo. El cortisol, que el cuerpo produce como respuesta al estrés, puede causar problemas sexuales; y durante los períodos de estrés, los niveles de testosterona (hormona que el cuerpo masculino necesita para producir erecciones) pueden disminuir.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *