Grove kerneboller

Jeg er så heldig, at jeg har en fridag i dag. Og ved du hvad, jeg simpelthen bare elsker på mine hverdags fri, når tiden er til det? Det er at bage brød eller kage. Der er bare noget over nybagt bagværk og den duft, der skal sprede sig i hjemmet - det er hygge. Og når så vejret viser sig fra sin lidt overskyet og kølige siden, så er det super hyggeligt, at blive indendøre med en nybagt bolle, et stykke kage og en kop varm kakao eller kaffe, mens der hygges. 

I dag er det gulerodsbrud der bliver bagt i det lille køkken. De vil komme på bloggen snarest. Men jeg har nu en anden opskrift i ærmet til dig i dag. Det er de her grove kerneboller. De er super gode til morgenmad, madpakke eller til eftermiddags hyggen med en kop varm kakao. De er proppet med alverdens lækre kerner, som giver dem en dejlig smag. De smager rigtig dejlig med ost på, men som sandwich gør de sig også utrolig godt. 

 

 

Grove kerneboller 

 

12 stk 

 

20 g gær

4 dl vand

1 ½ tsk salt

1 tsk honning

1 spsk olivenolie

100 g rugsigtemel

250 g hvedemel

50 g græskarkerner

50 g durumkerner (kamut)

50 g solsikkekerner

50 g hørfrø

1 sammenpisket æg til pensling

Ekstra kerner til drys

 

Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt, honning og olivenolie. Tilsæt kernerne, hørfrø og rugsigtemel.
Rør hvedemelet i lidt af gangen under omrøring. Rør gerne dejen på røremaskine i godt 10-12 min. Dejen er færdig, når den er glat og slipper bordet eller skålen. Lad dejen hvile i 1 time med et fugtigt klæde over sig. 
 
Når dejen har hvilet sig, skærer du forsigtigt dine boller ud. Jeg bruger en skarp kniv eller min dej-skærer. Jeg vælger, at skære dem i trekanter, det giver så fint et udtryk. 
Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir og pensel dem med et sammenpiskede æg, hvorefter du drysser dine yndlingskerner på toppen. Lad bollerne hæve 1-2 timer, til de ca har nået dobbelt størrelse.
 
Varm ovnen op til 220 grader med en bradepande i bunden. Sæt kernebollerne midt i ovnen, hæld lidt vand i bradepanden g skrue ovnen ned til 200 grader. Bag bollerne i 12-15 min til de er gyldenbrune og lyder hule, når du banker bollerne på bunden. 
 
Når du anvender en bradepande i bunden af ovnen, hvor du tilsætter vandet, så skaber du damp, når du bager bollerne. På den måde bliver de mere sprøde under bagningen.
 
Lad bollerne køle lidt af på en rist, inden de skal serveres til din ynglings form for hygge 🙂 

Som den vågne læser nok har opdaget, så er det her en opskrift fra min gamle blog. 

Jeg er i fuld sving med at tage alle favoritterne fra Annes Hyggested, med herover til min nye blog. På et tidspunkt håber jeg, at alle jer skønne læsere, der også fulgte mig på Annes Hyggested, begynder kun at anvende bloggen her. Men hold nu op hvor har jeg mange indlæg på den tidligere blog 🙂 

Jeg går og overvejer, om jeg skal vise madplanen for vores lille hjem. Er det noget, du vil være interesseret i? 

Og har I andre ønsker til opskrifter, så send mig endelig en besked.

Jeg elsker at prøve nye opskrifter af, så I ønsker bare løs! 🙂 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *