Ølbraiseret vildt med timianstegte svampe og blomkålsmos

Jeg gør opmærksom på, at indlægget er sponsoreret og indeholder links til Santa Maria

 

Jeg er opvokset med en familie, der går utrolig meget op i jagt. Lige siden jeg var barn, har vinteren været fyldt med jagt. Min farfar gik på jagt, da han levede. Min far går på jagt og har inspireret min bror til det. Min far har brugt mange forsøg på at lokke mig ind i jagtverden, men det er ikke lykkedes for ham 🙂 

Min svigerinde går på jagt, min fætter går på jagt og så er mange venner af familien jægere. Så ja, jeg er opvokset med jagt. 

Derfor er jeg også opvokset med vildtkød og den dybe smag, som det kan bringe på bordet. Min mor er dygtig til at trylle med vildt. Jeg selv er fortsat en novice inden for vildtkød, men jeg tør godt springe ud i det, og ofte så går det rigtig godt. 

Da jeg for lang tid siden blev spurgt af Santa Maria, om jeg vil prøve en af deres opskrifter på vildt, så takkede jeg med glæde ja. Desværre var det på et tidspunkt i mit liv, hvor jeg slet ikke havde tid og overskud til min blog. Men opskriften blev gemt, da jeg satsede på, at min passion/overskud for at lave mad og formidle det ud til jer, kom igen. Hvilket er sket! 🙂 

Derfor skal du ikke snydes for den her lækre opskrift. Det er en rigtig efterår/vinter ret, og nu er vi jo officielt gået ind i efterår, så nu kan vi begynde at bringe simreretterne på madplanen igen. 

Hvis ikke du har vildtkød eller det ikke falder i din smag, så vil jeg anbefale dig at erstatte vildtkødet med oksekød. 

Ølbraiseret vildt med timianstegte svampe og blomkålsmos 

4 pers

Ølbraiseret vildt

1 løg

1 gulerod

1 porre

10-20 g. smør

100 g røget bacon i tern

500 g dyrevildt i tern, fx dyrekølle. Jeg anvedte rådyr. (Kan erstattes med oksebov)

3 fed hvidløg

10 Santa Maria tørrede enebær

2 Santa Maria nelliker, hele

1 mørk øl (33 cl)

2 dl vildtfond

salt og peber

Hak løget, snit porren og skær gulerod i skriver. Smelt smørret i en gryde. Brun kødet godt og tag det op. Steg bacon sprødt. Tilsæt løg, gulerod, porre, presset hvidløg og krydderier og steg et par minutter med baconen. Tilsæt kød og hæld øl og fond ved. Læg låg på. Lad kødet simre ved svag varme i ca 1. time. Tag låget af gryden og kog saucen ind til ca. det halve. Smag til med salt og peber. 

Timianstegte svampe

500 g svampe fx kantereller, champignon, karljohan, shiitake, østershatte.

1 spsk Santa Maria timian, tørret.

10 g smør

salt og peber.

Børst svampene rene.  Smelt smørret på en pande og steg svampene med timian i ca 3 min. De må ikke blive for bløde. Smag til med salt og peber. 

Blomkålsmos 

700 g frosne blomkålsbuketter

1 hønse/grønsags bouillinterning

1,5 L vand

salt og peber

100 g flødeost

Bring blomkålsbuketterne op og kog med vand og boullionterning. Koges indtil blomkålene er møre. Dræn al vandet fra blomkålene. 

Blend herefter med en stavblender sammen med flødeosten. Smag til med salt og peber. Herefter er den klar til servering.

Server kødet med blomkålsmos og sauce. Top retten med de timianstegte svampe og frisk persille.

Jeg laver ofte blomkålsmos fremfor kartoffelmos, men du kan sagtens anvende kartoffelmos. Jeg er blot vild med den lette smag blomkålsmos giver, så jeg vil klart anbefale, at du prøver den. Jeg advarer - den kan godt gå hen og blive en favorit. 

 

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *