Citronmoussekage med fragilité bund og krystalliseret chokolade

Sprød fragilité bund, syrlig citronmousse, sød marcipan, friske hindbær og knasende krystalliseret chokolade. Lyder det ikke lækkert?

Jeg må i hvert fald sige, at sygeplejerskerne var svært begejstret, da jeg havde den her kage med til en hyggelig  forårsaften  i april. Den falder i de flestes smag, da den både er sød, syrlig og frisk. Den er ret enkelt at lave, så det er også en dejlig let kage at gå til. Du kan med fordel lave den dagen før, det bliver den kun bedre af. 

Hvis du ikke er så meget til marcipan, så kan du sagtens servere den uden marcipankanten. 

Den her kage var også første gang, hvor jeg selv eksperimentere med de populære moussebomber og med krystalliseret chokolade. Det er bestemt ikke sidste gang! 

Citronmoussekage med fragilitébund og krystaliseret chokolade

TIL 10 PERS

Fragilitébund

springform 22 cm 

50 g hasselnødder

50 g mandler

100 g flormelis

1 spsk mel

2 æggehvider

Hak mandlerne fint. 

Pisk æggehviderne stive og tilsæt lidt efter lidt flormelis. Pisk det til en sej marengs. 

Ved herefter de hakkede nødder og melet i marengsen. 

Kom bagepapir i bunden af din springform og smør sidderne med smør eller neutral olie. 

Kom massen i springformen og bag fragilité bunden i 30 min ved 130 grader (varmluft)

Afkøl bunden på en rist.

Når fragilité bunden er afkølet, kommer du fragilité bunden i en springform, hvor der ikke er bund i. Kom kageplast langs siderne i springformen.  Her vil det være lettest, hvis du kommer fragilité bunden på det fad, du gerne vil servere kagen på.

 

Citronmousse

Til 10 moussebomber (lille) og til fyld.

3 stk husblas

80 g sukker

Korn fra 1 vaniljestang

4 past. æggeblommer

2 citroner, saft + skal

3,5 dl fløde

Start med at komme husblas i blød i koldt vand. 

Pisk herefter æggeblommer, sukker og vaniljekorn til en tyk og luftig æggesnaps.  Pisk i anden skål fløden til let flødeskum. Det må ikke blive pisket for hårdt, da cremen så kan risikere at skille. 

Pres citronerne for saft. Varm saften op via vandbad, så husblassen kan smelte heri. 

Riv skallen fra den ene citron og vend den i æggesnapsen.

Når husblassen er smeltet i citronsaften, skal du tilsætte 1 spsk æggesnap ned til saften. Vend det hurtigt sammen, så der ikke dannes klumper. Ved at du tilsætte 1 spsk æggesnaps til citronsaften med husblas, så mindsker du risikoen for at husblassen størkner for hurtigt i æggesnapsen, så der dannes geleklumper.

Vend nu citronsaften med resten af æggesnapsen. Det er vigtigt, at du vender det sammen og ikke pisker. Luften skal bibeholdes i æggesnapsen. 

Vend herefter den let piskede flødeskum i æggesnapsen. 

Kom citronmoussen i en sprøjtepose. 

Kom citronmoussen i 10 små halvcirkler i silikone form (moussebomber)

Kom den restende citronmousse ovenpå fragilité bunden og sæt denne på køl i min. 3 timer, gerne til dagen efter.

Marcipankant

200 g marcipan

100 g flormelis

30 g glukose sirup

Ælt marcipan, flormelis og glukose sammen til det er samlet. Kom det gerne på køl i 30 min. 

Rul det herefter ud, så det har samme højde hele længden. 

Min marcipankant er 9 cm bred.

Når kagen har sat sig, tager du springformen af samt fjerner kageplasten. 

Min marcipankant kunne sidde på kagen uden opsmørring. Hvis du oplever, at din marcipankant vil falde ned, kan du smørre kagen op med en smule flødeskum til at binde marcipanen til kagen.

Krystalliseret chokolade

100 g hvid chokolade

100 g sukker

100 g vand

Hak den hvide chokoladen og smelt den over vandbad.
Bring sukker og vand i kog, og lad det koge, indtil det opnår en temperatur på 136 grader. 
Hæld sukkermassen over  den smeltede chokoladen, mens du pisker. Nu begynder chokoladen og krystallisere, hvor det danner de små kugler/stykker.
Hæld de små chokoladekugler ud på et bagepapir, og lad dem køle af.

Hvis du gerne vil have farvet krystalliseret chokolade, så tilsætter du lidt farve til den smeltede chokolade, inden du pisker sukkermassen i.

Pynt:

10 citronmousse bomber

krystalliseret chokolade

friske hindbær

friske blomster

Inden du skal servere kagen, dækker du toppen med krystaliseret chokolade. Kommer moussebomber og hindbær på toppen og afslutter med friske blomster, hvis du har lyst. 

Nu er det blot at nyde kagen! 🙂 



2 thoughts on “Citronmoussekage med fragilité bund og krystalliseret chokolade”

  • 494645 480670It is perfect time to make some plans for the future and it is time to be happy. Ive read this post and if I could I wish to suggest you some interesting things or suggestions. Perhaps you could write next articles referring to this write-up. I want to read even much more things about it! 311990

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *