Æble marcipankage

En rigtig efterårs kage - fyldt med lækre danske æbler.

Jeg arbejder på en afdeling, hvor jeg har en masse skønne og kageglade kollegaer omkring mig. De er  aldrig blege for at testsmage en kage, så de var også hurtige til at sige 'Ja tak',til at jeg tog kage med på arbejde i onsdags. Så tirsdag efter arbejde tog jeg hjem i det lille køkken for at bage en rigtig efterårs basker. 

Kagen her er fyldt med dejlige danske æbler, marcipan og varme krydderier i form af kardemomme og kanel. 

Inspirationen til kagen fik jeg af Odense Marcipan, men da jeg ikke havde alle ingredienserne, så lavede jeg lidt om i opskriften. Dog er den tæt på opskriften fra Odense Marcipan, der har et hav af lækre opskrifter.

Denne her æble marcipankage er ikke kun god med æbler. Du kan sagtens skifte æblerne ud med de danske have-frugter/bær. Så har du pærer, blommer, ferskner, brombær, hindbær, kirsebær -  så kan du bruge dem.  Jeg skal i hvert fald ud og plukke brombær, hvor de skal bruges til den her kage. Måske en blanding med æble og brombær - dét kan kun blive lækkert. 

 

 

Æble-Marcipan kage

ca 10 pers

 

3 æg 

250 g sukker

2 tsk. vaniljesukker

100 g Odense Marcipan

200 g smør

250 g hvedemel

2 tsk. bagepulver

1,5 tsk. stødt kardemomme

1/2 tsk salt

5-6 stk danske æbler, skrællet og fri for æbleskrog

100g sukker

2 tsk stødt kanel

 

Pynt

75 g smuttede mandler

2 spsk. kanelsukker

 

 

Start med at piske æg, sukker og vaniljesukker sammen til en luftig æggesnaps. Jeg bruger min Kenwood køkkenmaskine, hvor jeg pisker æggesnapsen i ca  8-10 min. Den skal være meget luftig. 

Riv marcipanen på den grove side af rivejernet. Rør marcipanen nænsomt i æggesnapsen.

Smelt smørret ved svag varme. hæld det herefter i en tynd stråle i æggesnapsen, hvor røremaskinen nænsomt vender det rundt i æggesnapsen.

Bland mel, bagepulver, salt og kardemomme sammen. Sigt det herefter henover æggesnapsen. Vend nu det sigtede mel langsomt ind i æggesnapsen, så du ikke slår luften ud af æggesnapsen. 

 

Tag en springform på ca 26 cm. kom bagepapir i bunden og smør kanten med smør. 

Skær de skrællede æbler i grove stykker.

Bland de 100 g sukker og kanel sammen, ved de grove stykker æbler i kanelsukkeret. 

Kom halvdelen af marcipandejen i springformen. Kom halvdelen af de kanelvendte æbler ovenpå dejen. 

Kom den sidste halvdel af dejen oven på æblerne. Top dejen med de restende kanelvendte æbler. Kom de smuttede mandler på toppen og drys med lidt kanel sukker. 

Bag kagen i ca. 1 time med 170 grader varmluft. 

 

Kagen er færdig, når du kan komme en kødnål i midten af kagen uden der sidder dej på kødnålen. Desuden vil dit køkken på dette stadie dufte helt fantastisk af marcipan, æble og kanel 🙂

 

Lad kagen afkøle og server den med en god cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis til. 

En rigtig efterårs kage, som dine gæster helt sikkert vil elske.1 thought on “Æble marcipankage”

  • Todos los hombres pueden llegar a tener problemas para tener una erección en su vida, especialmente si están cansados, tienen estrés, una enfermedad grave o están bajo los efectos del alcohol y las drogas.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *