Luftige gulerodsbrud

Duften af nybagt brød er bare noget af det bedste! 
Jeg har skrevet det før, men det er altså sandt. Det summer af hygge og 'hjem', når man træder ind til en duft af hjemmebag. 

Måske netop derfor at ejendomsmæglere kan finde på at anvende hjemmebag som et salgstrick, når de skal fremvise en bolig?  🙂 
Ikke desto mindre, så kan duften af hjemmebag sætte dejlige følelser i gang hos de fleste. 

En af favoritterne herhjemme er de her luftige gulerodsbrud. De er ikke tilsat nogen form for grov mel og indeholder kun lidt gulerod, så det er nok ikke lige den boller, som vinder sundhedstesten. Men godt smager de. Jeg anvender dem ofte som eftermiddagsbolle eller til weekendens morgenbord. 

 

 

 

 

Luftige gulerodsbrud

12 meget store boller eller 24 små lækre boller

 

1 kg hvedemel, det er dog ikke sikkert du skal bruge al melet.

50 g gær

5,5 del lunkent vand

15 g salt

75 g sukker

2 æg

75 g blødt smør

150 g solsikkekerner

200 g reven gulerødder

 

 

Opløs gæren i det lunkne vand. 

Tilsæt halvdelen af melet. Rør/ælt det godt ind i vandet. Tilsæt herefter salt og sukker, samt mel til at dejen hænger sammen. Jeg rører dejen på røremaskine.

Når hvedemelet er rørt godt ind og dejen hænger fint sammen, uden at være for tør, så tilsætter du det bløde smør. 

Jeg ælter dejen omkring 8 min på røremaskine.

 

Lad dejen hæve lunt i 1 time. Jeg lader dejen hæve i røreskålen, men den kan sagtens hæve på et meldrysset bord. 

Efter hævning er dejen klar til at blive tilsat fyldet. 

Lav en fordybning i dejen. Kom de 2 æg, gulerødder og solsikkekerner heri. 

Nu skal du hakke fyldet ind i dejen. Jeg anvender en kniv eller en dejskraper. Dejen skal være ujævn og når fyldet er hakket godt rundt i dejen, så er den færdig. 

 

Beklæd 2 bageplader med bagepapir. Del dejen i lige store brud og lad dem efterhæve på bagepladerne i ca 1 time. 

Bag gulerodsbruddene i en forvarmet ovn på 180 grader i 15 min. Bag 1 plade af gangen og placer pladen midt i ovnen. Jeg bager de store brud i ca 15 min. De små vil jeg give ca 10 min. Bank evt bollerne på undersiden, hvis du er i tvivl om de er færdigbagte. Lyder de hule, så er de bagte.

Afkøl dem på en rist, inden de spises. 

 

 

Men du skal være hurtig! De bliver spist i en hulens fart 🙂 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *