Lakselasagne

Der har været lidt stille den sidste uges tid her på bloggen. Grunden er simpelthen, at jeg arbejder på højtryk på mit arbejde. I en sådan grad at der ikke er energi til ret meget på privatfronten. Hvilket er ærgerligt, for jeg elsker at fordybe mig i køkkenet og kreere noget, som jeg slet ikke kan vente med at vise til jer.

Men igår skulle jeg i aftenvagt, hvilket betød at Michael og jeg havde tid til at få en rigtig lækker frokost sammen. Jeg har længe pralet med, at jeg laver en fantastisk lakselasagne, men Michael havde endnu ikke fået lov til at smage den. Igår skulle være dagen! 🙂 

 

For vi forsøger her hjemme i det lille hjem, at få mere fisk i vores hverdag. Det er ikke fordi, vi ikke elsker fisk! Det gør vi. Og der er næsten ikke en type fisk, som vi ikke kan lide eller som jeg ikke tør kaste mig ud i. Alligevel så spiser vi mest fisk til frokost, og endda ofte konserveres eller røget. Aftensmaden står ofte på kylling/okse/svinekød eller bælgærter. Og det er en skam! Især når der er så mange lækre opskrifter med fisk. Selv er jeg meget inspireret af SkagenFood, de har et ocean af opskrifter og jeg har lyst til at prøve dem alle. 

Vi har nu et par fiske/skaldyr favoritter hjemme hos os. Blandt andet moules frites og citronrisotto med kammuslinger. Der skal nok komme opskrifter op 🙂

Dog er den her lakselasagne en af stor-favoritterne hos mig. Den er lækker både til hverdag og gæstemad. Den tager ikke lang tid at lave, og smagen - den er ikke til at tage fejl af!  Det betaler sig at købe kvalitets laks og gerne fra fiskehandleren. Den laks jeg har anvendt, har jeg købt i Meny i skalborg. De har et lækkert udvalg af frisk fisk, som de har dækket ned med massere  af is.

Det er en af mine favorit madsteder i Aalborg. Jeg kan bruge meget lang tid derinde, spørg blot Michael 🙂  

 

Men inden jeg tog i aftenvagt, så fik Michael endelig lov til at smage den omtalte lakselasagne. Og jeg lover jer! Det var hele ventetiden værd. Sjældent har jeg hørt Michael være så begejstret for en fiskeret.

 

 

 

 

Lakselasagne 

4-6 pers

700 g fersk laks, jo bedre kvalitet, des bedre lasagne

1 pakke friske lasagneplader

2 små/mellem løg

3 fed hvidløg

1 pose frossen spinat ca 450g, drænet

1/2 L madlavningsfløde 8-18 %

Saft af 1 citron

3-4 dl hvidvin

1/4 tsk friskreven muskatnød

1 bundt basilikum

1/2 bundt dild

Salt og peber

Ost til at drysse på toppen. 

 

Tænd ovnen på 175 grader.

Start med at snitte løg og hvidløg. 

Dræn den optøet spinat. 

Svits løg og hvidløg klare i lidt olie/smør. Tilsæt det drænede spinat. Tilføj hvidvin og lad det koge alkoholen af. 

Tilsæt madlavningsfløde, citronsaft, muskatnød og krydderurterne. Hvis du synes at sovsen er for tyk, så spæd den op med lidt mælk. 

Lad dette koge i 5 min, inden spinatsovsen smages til med salt og peber. 

 

Gør dit lasagnefad klar ved at smøre det med en smule olie. 

Skær dit friske laks i mundrette stykker, jeg skære dem ca. i 4x4 cm. Hvis du skære dem for små, så er der risiko for, at laksen bliver lidt til den tørre side, når lasagnen er færdig. 

Kom skiftevis spinatsovs, fersk laks stykker og friske lasagneplader i fadet. Afslut med spinatsovs og drys med ost på toppen. 

Bag lasagnen i 15-20 min til osten er smeltet og er let gylden. 

 

Jeg serverer gerne lasagnen med blancheret asparges til og et groft stykke brød.

Du kan også servere den friske og dejlige salat med friske hindbær og nødder i. Den finder du opskriften på her.

Den passer rigtig godt til lakselasagnen.  Lasagnen vil være god som gæstemad, så du kan roligt inviterer dine gæster på den her lakselasagne 🙂 

 

 2 thoughts on “Lakselasagne”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *