Banankage med creamcheese, karamel og chokolade ganache

Kender du det med, at dine banener lige pludselig er blevet en kende for brune, til at de er indbydende til at spise? 

Det kender jeg i hvert fald! Og ofte bliver de brugt til bananpandekager, hvis der er weekend. Dog skulle de den her gang ikke bruges til pandekager, men derimod til den her helt vildt lækre banankage. Den er lagt sammen med karamel/dulce de leche, creamcheese creme/frosting og overhældt med chokolade ganache. Mums siger jeg bare! Og så er den blevet pyntet med guld tema - en rigtig weekendkage.

Jeg elsker en god banankage, og har min egen faste opskrift på banankage, hvor der er kokos i. Men denne her gang skulle jeg prøve en ny opskrift. Bunden er meget svampe og lidt til den tunge side, jeg kan nu meget godt li det, men det er en smagssag. Den er ikke klæg i smagen, men den er rigelig svampet 🙂 

Banankage med karamel og creamcheese frosting

Bananbunde 

2 stk

200 g lyst rørsukker

3 æg 

1 vaniljestang, kornene heraf.

150 smeltet smør

1 tsk kanel

1/2 tsk stødt nelliker

1/2 tsk ingefær

1 tsk bagepulver

Knivspids salt

4 modne bananer, moste

170 g hvedemel

 

Start med at piske rørsukker, vaniljekorn og æg til en meget luftig æggesnaps. Jeg pisker min æggesnaps på min Kenwood røremaskine, hvor jeg pisker i godt 8-10 min. 

Tilsæt herefter den afkølet smeltet smør til æggesnapsen, vend den forsigtig rundt, så du ikke slår luften ud af æggesnapsen. 

Sigt herefter mel, krydderier, salt og bagepulver ned til æggesnapsen og vend det forsigtigt rundt. 

Vend til sidst de 4 moste bananer i.

Gør 2 springforme i samme størrelse klar. Kom bagepapir i bunden og smør sidderne med smør eller sprayolie.

Kom dejen i formene og bag herefter bundene i 20 min ved 175 grader forvarmet ovn. 

 

Karamel

1 dåse kondenseret mælk

 

Det her er den nemmeste karamel, den tager blot lidt tid, men den passer sig selv. 

Tag papiret af dåsen med kondenseret mælk. Kom vand i en lille gryde, hvor dåsen kan være dækket til af vand. 

Når vandet koger, så kommer du låg på og nu skal dåsen med kondenseret vand simre i 3-4 timer. 

Jeg gav min 3,5 time og jeg var tilfreds med teksturen på karamellen. 

Herefter skal dåsen afkøles inden den åbnes for. 

 

Creamcheese creme

1 portion

100 g flødeost - ikke light

150 g smør, stuetemperatur

200 g flormelis, sigtet.

Saft af 1/2 citron

 

Pisk den stuetempereret smør sammen med flormelis til massen bliver lys og luftig. Tilsæt herefter flødeosten og rør til osten er rørt ind i smørret. Her må IKKE overpiskes, så bliver cremen tynd og kan muligvis skille. Vend til sidst citronsaften i. 

 

Chokolade ganache

100 g mørk chokolade

1 dl fløde

1 tsk smør

 

Varm fløden op til lige under kogepunktet. 

Hak den mørke chokolade og kom chokoladen i en skål sammen med smørret. 

Rør den varme fløde over chokoladen. Start med kun halvdelen af fløden. 

Når al chokoladen er smeltet, sættes ganachen på køl i 1 times tid, så den sætter sig en smule, inden den hældes ud over kagen.

 

Samling af kagen

Kom den ene bund på det fad, du har ønske om at servere kagen på. 

Kom ringen af springformen udenom kagen. Kom kageplast rundt i kanten. 

Smør et generøs lag af karamellen ud på bunden. Jeg brugte 2/3 del af dåsen. 

Kom herefter creamcheese cremen oven på karamellen. Kom den sidste bund på toppen. 

Lad kagen sætte sig i et par timer i køleskab. 

Hæld herefter chokolade ganache ud over kagen, mens den er i springformen. 

Lad det sætte sig i ca 30 min. 

Tag herefter springformen af, samt kageplast. Nu skulle ganachen gerne løbe en smule ned over kanten. 

Pynt din banankage med det du har lyst. Jeg har brugt halve hasselnødder, sukkerkugler vendt i guldstøv og til sidst drysset med guldstøv. Jeg har anvendt guldstøv fra Mill & Mortar

 

 

 

 

Jeg håber, at du får en rigtig dejlig weekend. 

Og lad mig endelig høre hvis du prøve at lave banankage og endnu bedre, så må du gerne tagge mig på Instagram, hvis du oploader dine kreationer. 

Du kan finde mig på Instagram under Annesejlund eller her.



3 thoughts on “Banankage med creamcheese, karamel og chokolade ganache”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *