Cheesecake med hvid chokolade, citron og hindbær

Her i weekenden har jeg været i sommerhus med de skønneste piger.  Vi har 8 års venskab i rygsækken, der startede i Cape Town, hvor vi alle 6 var frivillige i samme organisation. Vi har uendelig mange oplevelser sammen i Afrika. Ikke nok med at vi var så heldige, at vi blev naboer i Cape Town. Så har vi også rejst rundt i Sydafrika og oplevet så mange dejlige oplevelser sammen. 

De sidste par år har vi startet en tradition, hvor vi mødes i sommerhus i en weekend. Enten i Nordjylland eller på Sjælland, da vi kommer begge steder fra. I år var vi i Blokhus, i det hyggeligste sommerhus, som en af pigerne har lånt. Vi plejer ikke og lave ret meget i weekenden, men vi får snakket, drukket vin, spist lækker mad og nyder hinandens selskab, som vi desværre er i så ofte. 

Det er fantastisk med sådan en weekend. Hverdagen bliver slået fra og vi kobler helt fra. 

Jeg havde taget to kager med til weekenden. Nogle af jer har nok set det på Instastory. Den ene var en cheesecake og den anden var en hjerteformet brownie med 2xmousser samt en glace. Men glacen mislykkedes, så den får I ikke opskrift på lige nu 🙂 

Men cheesecaken, den var SÅ lækker. Faktisk den bedste cheesecake jeg har lavet og smagt. Spækket med citron, hvid chokolade og hindbær.

Heldigvis var pigerne ligeså begejstret som jeg og der er allerede booket en bestilling på den til december. Kagen er forholdsvis nem og lave, samt du kan lave den samme dag, som cheesecaken skal serveres.

Jeg lover dig, dine gæster vil takke dig for at lave den.  

Cheesecake med hvid chokolade, citron og hindbær 

ca 10 pers 

Kiksebund

150 g digestive kiks

65 g smør

en lille håndfuld hvid chokolade knapper. 

 

Knus digestive kiksene. Jeg knuser mine fint, hvor der er få mellemgrove stykker i. 

Smelt smørret og bland de knuste kiks og smørret godt sammen. 

Find det fad du gerne vil servere din cheesecake på. 

Kom ringen af en springform på 20 cm på fadet. 

 

Pres nu kiksemassen godt ned i springformen. Brug dine knoer eller en ske. 
Drys en lille håndfuld hvide chokoladeknapper på toppen. 
Kom bunden på frys i 20 min til den har sat sig.

Hindbærpuré

250 g hindbær 

75 g sukker

Korn af 1 vaniljestang

Saft af 1/2 citron

 

Kom alle ingredienserne i en lille gryde. Kog dette i ca 15-20 min. 

Blend herefter hindbærerne. Sigt det herefter, så du bliver fri for alle de små kerner. 

Kom hindbærpuréren på køl og afkøles helt, inden den skal bruges i cheesecaken. 

Kom den afkølede hindbærpuré på sprøjtepose.

Cheesecake creme

500 g flødeost (ikke light)

150 g cremefraiche 18 % 

2,5 dl piskefløde

180 g sukker

125 g hvid chokolade (Jeg anvender callebaut)

1 vaniljestang 

4,5 stk husblas

1 citron

 

Start med at komme husblas i blød i rigelig  koldt vand, ca 15-20 min. 

Smelt den hvide chokolade over vandbad. Når denne er smeltet, stilles den til side.

Skrap kornene ud af vaniljestangen. Fordel kornene i lidt sukker, hvor du skraper kniven rundt i vaniljekornene/sukkeret. På den måde bliver vaniljekornene fordelt fint.

Kom flødeost, sukker, vaniljekorn, saft af 1 citron samt fint reven citronskal i en skål. Røres sammen til massen er helt ensartet. 

Kom 1 dl fløde over i en lille gryde sammen med den tomme vaniljestang. Bring det op til lige under kogepunktet. Tag den komme vaniljestang op.

Smelt det udblødte husblas i den varme fløde. 

Pisk den restende 1,5 dl fløde til let flødeskum. 

Vend 1 spsk flødeskum i den varme fløde, så husblassen ikke kommer til at stive, når den røres sammen i den kolde flødeostecreme. 

Vend halvdelen af den varme fløde i flødeostecremen. Vend herefter den restende del i. Ved at du gør dette over to omgange, så undgår du at husblassen størkner for hurtigt, så der dannes tråde. 

Vend til sidst flødeskummet i. 

Kom cremen i sprøjtepose.

Samling af cheesecaken

Tag kiksebunden ud af fryseren. 

Kom kageplast hele vejen rundt på indersiden af springformen. På den måde får du en flot kant på cheesecaken, men du undgår også at fyldet sætter sig fast på springformen. 

Start med 1 lag cheesecake creme.  Kom herefter lidt af hindbærpuréen på. Jeg kommer laget på som en tynd cirkel, yderst til inderst. 

Kom herefter endnu et lag cheesecake creme på. Kom endnu en cirkel af hindbærpuréen på. 

Top med cheesecake creme og forsøg at få toppen helt glat, dette kan gøres med en ske. 

Stil kagen på køl i 4-6 timer inden servering. 

 

Inden servering pynter jeg toppen af kagen med friske hindbær. 

 

Billederne er desværre ikke blevet helt som ønsket, men jeg synes ikke, at I skulle snydes for den her kage. For den er simpelthen bare så lækker. Så pænt billede eller ej, så opvejer smagen på kagen det hele 😉 

 

 



1 thought on “Cheesecake med hvid chokolade, citron og hindbær”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *