Pasta med kantareller, bacon og spinat

For lidt tid siden var vi en tur hjemme ved mine forældre, hvor vi spiste aftensmad sammen og så fodbold landskamp. Dog var Michael og jeg taget hjem lidt før, vi skulle spise, da vi ville på kantarel-rov i den skov, der ligger ude ved mine forældres gård. 

Jeg kan godt sige jer!

Skovbunden var helt gylden af kantareller.

Der har været utrolig mange kantareller i år, så selvom sommeren har været dårlig og jordbær sæsonen var ovre, før den var kommet rigtig i gang. Ja så tager efteråret og skoven revanche. Hvilket vi er meget glade for! Desværre er skovbunden ved at være løbet tør for kantareller, men I kan fortsat finde dem i supermarkederne. 

Hjemme hos os elsker vi svampe og især kantareller. Især i risotto eller i en lækker tærte. Men forandring fryder nogle gange, og enne gang fik jeg tryllet den her lækre pastaret sammen. Den er fyldt med kantarellernes nøddeagtige dybde og den er cremet fra fløden. Den her ret er en rigtig weekendret, da der ikke er sparet på noget 🙂

 

Kan du ikke finde kantareller, eller hvis du ikke er så vild med dem, så kan du sagtens erstatte dem med andre svampe efter din egen smag.

 

 

Pasta med kantareller, bacon og spinat

2 sultne personer

2 store håndfulde kantareller, renset. Jeg fik dem ikke vejet af, men vil gætte på omkring 200 g. Husk de svinder meget.

1 løg.

1 fed hvidløg

3 dl fløde

100 g bacon i tern

1 dl hvidvin

1/2 bakke babyspinat

15 g smør

saft og skal af 1/2 øko citron

salt og peber

200 g tørret pasta, jeg anvendte rigatoni.

 

Kog pastaen i let saltet vand, til de er al dente. 

Snit løg og hvidløg. 

Steg baconen på panden til det er meget sprødt. Lægges til afdrypning på køkkenrulle. 

Svits herefter løg og hvidløg i smørret til de er gennemsigtige. Tilføj herefter de renset kantareller. Jeg havde halveret de store kantareller.

Ved den godt rundt på panden og når de er ristet af, så tilsættes hvidvinen. Denne skal koge, så alkoholen bliver fordampet. 

Tilsæt fløde, salt, peber, citron saft+skal og bacon. Kom spinaten i. Smag til med salt og peber.

Nu skal pastaen gerne være færdig. Hæld vand fra pastaen og hæld dem herefter ned til kantarellerne. Smag til en sidste gang. 

Nu er retten klar til servering.  

 

Mad på 15 min, hvis du har dine kantareller renset, inden du går i gang.

Vi fik lidt reven parmasanost på toppen og et iskoldt glas hvidvin til.

Vi havde ikke behov for brød, men det kan med fordel serveres, hvis du har lyst.

 

Michael er heldigvis altid klar på at hjælpe med en assisterende hånd. Det er prisen, når han har første parket på smagsprøvningen 🙂

 

 

 

 

 

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *