Gulerodssuppe

Suppe er en rigtig efterårs klassisker og vi har et par favoritter hjemme hos os. 

Og nu har efteråret for alvor meldt dens ankomst, så nu kommer der suppe på menuen i det lille hjem. Til Michaels store fornøjelse. 

Opskriften på gulerodssuppen har jeg oprindelig fra min mor. Det er en suppe, som vi har fået i familien igennem nok de sidste 15 år.

Noget af det bedste ved den her suppe er, at den tager ingen tid og lave. Derfor er den ideel til de travle hverdage, hvor tiden til at stå i køkkenet ikke er maksimal. 

 

 

Gulerodssuppe

4 pers

 

400 g reven gulerødder

1 løg

1 porrer (brug endelig det grønne = mindre spild og mere tekstur i suppen)

10 g smør

2 hønsebouillonterninger

7 dl vand

200 g pikant flødeost/naturel flødeost

salt & peber.

 

Opløs bouillonterningerne i vandet.
Svits løg og porrer i smørret. Tilsæt de revne gulerødder. Herefter tilsættes bouillonterningerne og vandet.
Koges i 15min - eller indtil grønsagerne er møre. Tilsæt herefter  flødeosten og rør den helt ud.
Krydre suppen med salt og peber. 
Jeg blender min suppe, men den er også lækker som den er. 
 

 



1 thought on “Gulerodssuppe”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *